Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΣΠΑΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ»


Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Περιβαλλοντικού, Καταναλωτικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Πολιτών Ανατ. Αττικής (ΑΝΕΣΠΑΑ) πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη η εκδήλωση «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό», όπου συζητήθηκε η σημαντικότητα του νερού και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, που σήμανε ουσιαστικά και την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου που ξεκίνησε μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο Δ.Σ., και γέμισε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου-οινοποιείου Πέτρου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή της ταινίας «Πωλείται Ζωή», του Δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες και συνεχίστηκε με την ομιλίες και τοποθετήσεις του προέδρου του Συλλόγου Γκόγκα Λάμπρου, του Γενικού Γραμματέα Σμέρου Γιάννη που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης, του Ρίπη Κων/νου από το Δ.Σ. του συλλόγου μηχανικών της ΕΥΔΑΠ, της Κανελλοπούλου Μ. από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού (savegreekwater.org) και του Κωνσταντόπουλου Γ. από το συντονιστικό του Περιστερίου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Παλλήνης Ζούτσος Αθ. Παρευρέθησαν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σμέρος Γ., οι Αντιδήμαρχοι Παλλήνης  Δρούγκας Σ. και Καρκούλιας Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μερτύρης Π. οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζηνέλη Π., Λάκκος Π., Λεβαντή Μ., Μπουντουβάς Αν., Σταματίου Θ., o Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ανθούσας Τουρκάκης Α., ο Τοπικός Σύμβουλος Παλλήνης Φώτου Φώτης, που ανέλαβε αφιλοκερδώς τα τεχνικά ζητήματα της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων  Γκόνου Κ. και η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών  Πανταζή Μ.
Διαβάστηκε ακόμα το ψήφισμα το οποίο κλήθηκε να υπογράψει το κοινό προκειμένου να κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ζητώντας και την στήριξή του.
Τέλος, ο λόγος πέρασε στο κοινό, όπου είτε κάνοντας ερωτήσεις είτε καταθέτοντας την δική τους ιδέα συμπλήρωσαν στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Δυνατό παρών έδωσαν τα παιδιά του Γυμνάσιου Σπάτων και του Γυμνασίου Ανθούσας, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας των παραπάνω σχολείων. Η ομάδα της Ανθούσας ενημέρωσε το κοινό για σχετική εργασία που ετοιμάζουν.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΖΗΤΑΜΕ
Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να υπερψηφίσουν το κείμενο-ψήφισμα, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιοι οργανισμοί διαχείρισης του νερού στην Ελλάδα.

ΖΗΤΑΜΕ
Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να υποστηρίξουν με κάθε μέσο το αίτημά μας, να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό, ασφαλές και φθηνό για όλους και ο φορέας διαχείρισης του νερού, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να συνεχίσει να είναι μία Δημόσια και κοινωνική εταιρεία

ΖΗΤΑΜΕ
Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ του Δήμου και την Διοίκηση του Δήμου να προωθήσουν το αίτημά μας και στις παρατάξεις τους, και η Διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθ. Ζούτσο να προωθήσει και να υποστηρίξει την επικύρωση του ψηφίσματος και από την ΚΕΔΕ.