Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Προέδρου Αναπτυξιακού και Επιστημονικού Συνδέσμου Αν. Αττικής

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                                                                                             17-10-12

 Προς τα μέλη του Δ.Σ-Ε.Γ του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Συνδέσμου Αν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Όπως είναι γνωστό ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Σύνδεσμος Αν. Αττικής στην πορεία του μέχρι σήμερα ασχολήθηκε με τα συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής μας αλλά και με προβλήματα γενικότερης πολιτικής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού και για το χρονικό διάστημα των 6 μηνών που ανέλαβα ως πρόεδρος (Δεκ’11-Μαιο΄12) , προσπάθησα να υλοποιήσω τις αποφάσεις και τους στόχους όπως τους καθόρισε το Γεν. Συμβούλιο και το Δ.Σ και Ε.Γ.του Αναπτυξιακού.

Η θητεία μου αυτόματα έληξε τον Μάιο του 2012 και λόγω θερινών διακοπών το Δ.Σ- Ε.Γ . ανέβαλε την αντικατάστασή μου με την νέα περίοδο από Σεπτ-Οκτ ΄12.

Επειδή νιώθω την ανάγκη να κάνω ξεκάθαρο σε όλα τα μέλη αλλά και φίλους του Αναπτυξιακού ότι η αντικατάσταση του προέδρου τουΑναπτυξιακού εκκρεμεί, θέλω να υπενθυμίσω σε όλα τα μέλη ότι το Γ.Συμβούλιο θα πρέπει να συνέλθει σύντομα σε συνεδρίαση(θα καθοριστεί για το επόμενο 15μερο) για την λήψη αποφάσεων που αφορούν τον Αναπτυξιακό.

Ως πρώην πρόεδρος ( η παραίτησή μου είναι δεδομένη με την λήξη της θητείας μου-6μήνες ,σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γεν Συμβουλίου)θέλω να κάνω ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας μου.

1. Η προσπάθεια του ΔΣ & Ε.Γ και η δική μου ήταν να μπορέσω να περάσω τις θέσεις και απόψεις του ΑΝΕΣΠΑ να τις περάσω στους πολίτες της

ΠΑΛΛΗΝΗΣ –ΓΕΡΑΚΑ-ΓΛ.ΝΕΡΩΝ,μιά προσπάθεια που πιστεύω θα γινόταν με την βοήθεια έκδοσης και κυκλοφορίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ,όμως πολλοί παράγοντες δυσκόλεψαν την προσπάθεια αυτή.

2. Η προσπάθεια προσέγγισης νέων ανθρώπων να πλαισιώσουν και να αναλάβουν τις τύχες του Αναπτυξιακού ήταν πρωταρχικός στόχος και καθήκον και σε ένα βαθμό αυτό μπορεί να γίνει τη στιγμή που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να αναλάβουν τον Αναπτυξιακό νέοι άνθρωποι.

3. Η προσπάθεια ήταν -όλες οι αποφάσεις να αναρτώνται στο SITE του ΑΝΕΣΠΑ για να πληροφορείται το κάθε μέλος τις αποφάσεις και θέσεις του Δ.Σ-Ε.Γ καθώς και η καταγραφή όλων των αποφάσεων και θέσεων σε βιβλίο τήρησης πρακτικών και βιβλίο εσόδων-εξόδων ώστε να είναι προσιτά σε κάθε μέλος του Αναπτυξιακού.

Το χρονικό διάστημα των 6 μηνών και λόγω φόρτου εργασίας δεν μου επέτρεψαν και δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω τα καθήκοντα μου ως πρόεδρος σε επιθυμητό υψηλό βαθμό που απαιτείται.

Ευχαριστώ τα μέλη της Ε.Γ. και του Δ.Σ που με βοήθησαν στην προσπάθειά μου να φέρω σε πέρας την υλοποίηση των στόχων του ΑΝΕΣΠΑ.Θα είμαι πάντα δίπλα να βοηθήσω ώστε να επιτευχθουν οι στόχοι του ΑΝΕΣΠΑ και κυρίως τώρα σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα η πατρίδα μας.Ο απερχόμενος πρόεδρος

Με σεβασμό και εκτίμησηΓ. ΣΚΑΡΛΟΠΟΥΛΟΣ